климатици варна АВ КОМ СЕРВИЗ

Продажба, монтаж, профилактика и ремонт
на климатична техника и климатици Варна

Профилактика на климатици

Техническото обслужване /профилактика/ на климатичната система е много важно за нормалната й и ефективна работа. Тъй като през вътрешната /изпарителна/ пита и вътрешния вентилатор преминава голямо количество въздух, в процеса на работа по техните повърхности се натрупват прах, образуват се плесен и мухъл. Това създава нездравословна среда в помещението, особено на хора имащи проблеми с дихателните пътища. Намалява се ефективновността на климатика и се създават предпоставки за неефективна работа и голямо разминаване между зададената и постигната температура в климатизираното помещение.

Техническото обслужване /профилактика/ на външно тяло е не по-малко важно. Обемът на обработения въздух във външното тяло е няколко пъти по-голям от този на вътрешното тяло на климатика. Прахът и замърсяванията на градския въздух пряко се отразяват на външното тяло на климатика. Замърсяват кондензната пита, запушват дренажния път, замърсяват платки с електроника /които имат/. При замърсена  кондензна пита работа на климатика е в крайно неподходящ температурен режим. При замърсен дренажен път има реална опасност той да се запуши. В тези случаи кондензната вода започва да изтича неконтролирано. При замърсени с прах платки много често се получава киселинно разяждане на елементи и пътеки  по тях. 

Периодичното почистване и преглед климатичната система намалява риска от проблеми с работата и осигурява безаварийно ползване дълги години.

Техническото обслужнане на климатик съдържа в себе си следните операции:

Сваля се предния панел и улеят за дренажна вода /при някои видове климатици това е вана/. Предният панел дава визията на климатика, затова е хубаво да бъде чист. Дренажният улей/вана/ събира тинята и утайките в себе си. Много често се запушват от отлагания и климатиците протичат в стаите.

Те се третират с препарат за безконтакто почистване и силна струя вода. Ако климатикът е изработен от качествена пластмаса, след такова измиване, придобива вид на нов.

Вътрешния вентилатор има голяма разгъната площ, която събира голям процент от плесента и праха по себе си. Поради специфичната конструкция се почиства трудно без водо/паро-струйка, затова първо се обработва  с препарат, след това се измива със силна струя.

Вътрешната  пита  събира голяма част от праха и миризмата на  третираната среда. За да се отстранят качествено всички налепи и миризми по нея има два начина:

-обработка с препарат и парогенератор: температура 110° C и 3 Atm налягане на парата. Този начин не налага разхерметизиране на системата, и пести пари на клиента.

-обработка с препарат и водоструйка. Този начин налага разхерметизиране на системата, което увеличава стойността на профилактиката. Налага се само в случаите, когато конструкцията на климатиците не позволява да се разглобят без да се демонтират целите вътрешни тела. 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ КЛИМАТИЦИ FUJI ELECTRIC

Цена: 1250,00 лв.

Още...

Цена: 1580,00 лв.

Още...

Facebook